Μαρμελάδα καρότο, αρωματισμένη με φλούδα μανταρινιού και λουίζα

Μαρμελάδα καρότο, αρωματισμένη με φλούδα μανταρινιού και λουίζα

ΥΛΙΚΑ  (για 750γρ)


- 800γρ καρότα, χοντροτριμμένα
- φλούδα από 3 μανταρίνια
- 1 κλωνάρι φρέσκια λουίζα
- 150ml νερό
- 140ml χυμός μανταρινιού
- 450γρ ζάχαρη
- 50 ml χυμός λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα καρότα, τη φλούδα μανταρινιού , το μυρωδικό, το νερό και τον χυμό μανταρινιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει η μαρμελάδα. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει ως εξής: βγάζουμε λίγη σε ένα πιάτο και τραβάμε με το δάχτυλο μας μια γραμμή. Θα πρέπει να μένει «δρόμος» και να μην ξαναενώνεται γρήγορα η μαρμελάδα. Αποσύρουμε, αφαιρούμε το μυρωδικό και γεμίζουμε αμέσως μέχρι επάνω αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζουμε , τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

 

Κέλλυ Ευαγ. Μελιτζάνη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Απόφοιτη τμήματος Διατροφής -Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία
Κάτοχος Διπλώματος MBA, Πανεπιστήμιο Αιγαίου